Van Basten: afwezigheid Pellè voor- én nadeel

29 maart 2013 om 19:30 door © 2013 ANP
Van Basten: afwezigheid Pellè voor- én nadeel

HEERENVEEN (ANP) - Marco van Basten is heel benieuwd welke invloed de afwezigheid van Graziano Pellè zaterdag heeft op de wedstrijd tussen zijn sc Heerenveen en Feyenoord. ,,Voordeel is dat zij hun topscorer kwijt zijn; het nadeel is dat we niet weten wat we kunnen verwachten'', zei de trainer van de Friezen vrijdag na de training. ,,We zijn op alle varianten voorbereid, maar weten pas een uur voor de wedstrijd waar we aan toe zijn.''

De Italiaanse topschutter van Feyenoord (21 doelpunten) ontbreekt in het Abe Lenstra-stadion vanwege een schorsing. ,,Het kan twee kanten op. Voor de ploeg kan het een extra motivatie zijn om te laten zien dat ze het ook zonder Pellè kunnen, maar het kan ook verlammend werken. Ik denk dat Ronald Koeman de eerste optie zal benadrukken. Ik ga liever van het tweede uit'', zei Van Basten lachend.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d