Valse start Herlings in Valkenswaard

31 maart 2013 om 20:40 door © 2013 ANP
Valse start Herlings in Valkenswaard

VALKENSWAARD (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings krijgt maandag een zware kluif aan zijn thuiswedstrijd in Valkenswaard. De wereldkampioen MX2 werd zondag gediskwalificeerd in de kwalificatierace voor de Grand Prix van Nederland en moet voor straf in de eerste manche vanaf de laatste positie vertrekken.

Zijn landgenoot Glenn Coldenhoff deed het heel wat beter, want hij won de kwalificatierace en start zondag vanaf de beste plek achter het starthek.

Herlings ging tijdens de race onderuit en gleed met zijn KTM-crossmotor achter de afzetting. Met hulp van omstanders keerde hij terug op het circuit. ,,Assistentie van het publiek is verboden, dus dat betekende diskwalificatie voor Herlings'', aldus de perswoordvoerder van de GP.

Herlings won de afgelopen 3 jaar de GP in Valkenswaard in de MX2 met alle keren winst in beide heats.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d