Stuttgart wisselt gravel in voor gras

29 maart 2013 om 22:01 door © 2013 ANP
Stuttgart wisselt gravel in voor gras

STUTTGART (ANP) - Op het ATP-toernooi van Stuttgart wordt gravel in 2015 ingeruild voor gras. De overkoepelende tennisfederatie heeft vrijdag toestemming gegeven voor die wijziging van de ondergrond, zodat Stuttgart als voorbereidingstoernooi op Wimbledon gaat dienen. Het evenement vindt plaats in de week na Roland Garros, het grandslamtoernooi op het gravel van Parijs. De organisatie gaat samen met experts van Wimbledon permanente grasbanen aanleggen in Stuttgart.

De Serviër Janko Tipsarevic was afgelopen jaar de beste op het gemalen baksteen in Stuttgart. In het verleden zegevierden toptennissers als Ivan Lendl, André Agassi, Gustavo Kuerten en Rafael Nadal in de Duitse stad.

Vanaf 2015 zitten er 3 weken tussen Roland Garros en Wimbledon, in plaats van de gebruikelijke 2. Het toernooi van Rosmalen dient ook als voorbereiding op het grandslamtoernooi in Londen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d