Straf Seedorf kan oplopen tot 12 duels

28 maart 2013 om 20:05 door © 2013 ANP
Straf Seedorf kan oplopen tot 12 duels

RIO DE JANEIRO (ANP) - Voor Clarence Seedorf dreigt in de Braziliaanse competitie een schorsing die kan oplopen tot maximaal 12 duels. Dat melden diverse media in het Zuid-Amerikaanse land op gezag van de aanklager betaald voetbal in Rio de Janeiro. De Nederlandse oud-international zou onder meer in strijd met de ethiek van het voetbal hebben gehandeld.

De 36-jarige middenvelder van Botafogo kreeg afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Madureira (1-2) op curieuze wijze twee keer geel in de extra tijd. Seedorf weigerde als uitvaller het veld te verlaten op de plaats waar de scheidsrechter dat wilde. Toen hij daarna in discussie ging met de arbiter liep hij opnieuw tegen een kaart aan. Seedorf ging daarna alsnog met rood langs zijn eigen weg van het veld.

De oud-Ajacied zou de fluitist op het veld een clown hebben genoemd. ,,Ik ga van het veld daar waar ik wil'', zou hij ook hebben gezegd. Seedorf ontkent de arbiter te hebben beledigd. Hij kan op de steun van de juridische afdeling van Botafogo rekenen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d