PSG profiteert niet optimaal

17 maart 2013 om 23:25 door © 2013 ANP
PSG profiteert niet optimaal

SAINT-ETIENNE (ANP) - Paris Saint-Germain heeft in de jacht op de Franse voetbaltitel niet optimaal geprofiteerd van de misstappen van de naaste concurrenten Olympique Lyon en Olympique Marseille. De koploper, met Gregory van der Wiel als basisspeler, gaf in en tegen Saint-Etienne een voorsprong van 2-0 weg. De thuisclub kon een punt pakken: 2-2.

De Argentijn Javier Pastore opende de score al vroeg, Zlatan Ibrahimovic verdubbelde de marge nog voordat er 20 minuten waren verstreken. De Zweed benutte een strafschop. Alex bepaalde de ruststand onbedoeld op 1-2. De oud-PSV'er werkte de bal in eigen doel. Verdediger François Clerc maakte ver in de tweede helft gelijk. Van der Wiel speelde, evenals David Beckham, de hele wedstrijd. Zijn Franse concurrent Christophe Jallet, weer fit, viel in maar verving na ruim een uur een ander.

PSG heeft nu 5 punten voorsprong op Lyon en 7 op OM. De nummer 2 van de ranglijst in de Ligue 1 leed een smadelijke nederlaag op Corsica. Bastia was met liefst 4-1 te sterk. Bij rust leidde de thuisclub met 1-0 door een treffer van Florian Thauvin. Toen de Argentijn Lisandro Lopez op aangeven Yoann Gourcuff gelijkmaakte, leek er niets aan de hand voor Lyon. Anthony Modeste, opnieuw Thauvin en de uitblinkende Tunesiër Wahbi Khazri dachten daar echter heel anders over.

Marseille stelde ook teleur tegen een Corsicaanse opponent, nog voor eigen publiek ook. Het duel met AC Ajaccio, een bescheiden middenmoter, eindigde in 0-0.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d