Murray knokt zich naar eindzege in Miami

31 maart 2013 om 20:50 door © 2013 ANP
Murray knokt zich naar eindzege in Miami

MIAMI (ANP) - De Britse tennisser Andy Murray heeft zondag het masterstoernooi van Miami gewonnen. De Schot was in de razendspannende finale na 2 uur en 3 kwartier net wat sterker dan de Spanjaard David Ferrer: 2-6 6-4 7-6 (1).

Beide mannen hadden in het snikhete Miami moeite om hun eigen opslag te houden. In de beslissende derde set kwam Murray een break voor, maar vocht Ferrer zich terug. De Spanjaard kreeg op 6-5 zelfs de kans om de partij op zijn eigen opslag uit te serveren, maar faalde. In de daaropvolgende tiebreak was Murray duidelijk beter.

De Schot neemt dankzij zijn zege de tweede plaats op de wereldranglijst over van Roger Federer. Hij gaf toe dat de partij hem bijzonder zwaar viel. ,,Het had beide kanten op kunnen gaan'', zei Murray na afloop. ,,We hadden het allebei fysiek erg zwaar op het laatst. Ik heb het sowieso altijd moeilijk tegen Ferrer, want hij is een echte vechter. Ik denk dat we nog wel vaker van dit soort partijen zullen uitvechten.''

Murray won in 2009 ook al in Miami. De zege van dit jaar betekende zijn negende overwinning in een masterstoernooi.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d