James voorkomt nederlaag Heat

21 maart 2013 om 08:01 door © 2013 ANP
James voorkomt nederlaag Heat

CLEVELAND (ANP) - De eerste nederlaag sinds 1 februari hing woensdagavond (plaatselijke tijd) in de lucht voor NBA-basketbalclub Miami Heat, maar sterspeler LeBron James greep net op tijd in. Met name zijn scoringsdrift in het laatste deel van de wedstrijd bezorgde Heat alsnog de zege tegen Cleveland Cavaliers: 98-95. Daarmee breidde de ploeg uit Miami zijn reeks overwinningen uit tot 24 op rij. James kwam uit op 25 punten, 12 rebounds en 10 assists, een zogeheten triple double.

Miami had de opleving hard nodig tegen de Cavaliers, die op een bepaald moment in de wedstrijd 27 punten voorsprong hadden. Heat, titelverdediger en dit seizoen veruit de beste ploeg in de Eastern Conference, leidt de stand met 53 overwinningen tegen 14 nederlagen.

De koploper in de Western Conference won ook. San Antonio Spurs versloeg Golden State Warriors met 104-93. Tim Duncan was topschutter voor de Spurs met 25 punten. De geblesseerde Tony Parker ontbrak nog, maar kan mogelijk vrijdag in het volgende NBA-duel zijn rentree maken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d