Eenvoudige zege voor FC Barcelona

17 maart 2013 om 23:01 door © 2013 ANP
Eenvoudige zege voor FC Barcelona

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft zondagavond voor eigen publiek een volgende stap naar de landstitel gezet. Mede dankzij een bij vlagen ongrijpbare Lionel Messi werd Rayo Vallecano met 3-1 verslagen.

De Argentijn was bij alle drie de doelpunten betrokken. Bij de 1-0 van David Villa was hij aangever, de twee daarop volgende treffers maakte hij zelf. Met name de 3-0, een stift na een lange rush, was bijzonder fraai. De ervaren spits Raul Tamudo, net in het veld, maakte de eretreffer voor Vallecano.

Barça heeft met nog tien duels te gaan een voorsprong van 13 punten op Real Madrid. Die ploeg won met 5-2 van Real Mallorca, maar dat ging moeizamer dan de stand doet vermoeden. Real kwam in eigen huis tot tweemaal toe op achterstand.

Costa

In de tweede helft maakte de 'Koninklijke' uit de hoofdstad de schade goed. Tussen de 52e en 58e minuut scoorden de Madrilenen drie keer. Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Gonzalo Higuain, die eerder al de 1-1 had gemaakt, zorgden voor die goals. Ver in blessuretijd bracht Karim Benzema de 5-2-eindstand op het bord.

Atlético bleef in het spoor. Het herstelde zich van de thuisnederlaag tegen Real Sociedad (0-1) van vorige week. De nummer 3 van de Primera División won in Pamplona met 2-0 van Osasuna. De Braziliaanse spits Diego Costa was met twee doelpunten de gevierde man aan Madrileense zijde. De aanvaller zou overigens geblesseerd uitvallen.

Malaga liep na de zware midweekse wedstrijd tegen Porto in de Champions League tegen een nederlaag aan. Espanyol was met 2-0 te sterk. Real Sociedad en Valencia schoven voorbij op de ranglijst. Sevilla, met Hedwiges Maduro als invaller, won eenvoudig met 4-0 van Zaragoza.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d