Cancellara en Sagan favorieten in Vlaanderen

31 maart 2013 om 07:10 door © 2013 ANP
Cancellara en Sagan favorieten in Vlaanderen

BRUGGE (ANP) -De topfavorieten voor de 100e Ronde van Vlaanderen bevestigden de afgelopen weken hun status. Fabian Cancellara won de E3 Harelbeke, Peter Sagan Gent-Wevelgem nadat hij ook al tweede werd in Milaan-Sanremo. De Zwitser en de Slowaak krijgen zondag normaal gesproken te maken met Tom Boonen, al blijft het gissen naar de vorm van de Belg die dit voorjaar met de nodige tegenslag te kampen heeft gehad.

Mocht Boonen winnen dan vestigt hij een record. Hij kan de eerste renner worden die de Ronde van Vlaanderen vier keer wint. Sebastian Langeveld, Niki Terpstra en misschien ook Lars Boom behoren tot de outsiders voor de koers over 256 kilometer, die om 10 uur in Brugge begint. De finish in Oudenaarde wordt verwacht rond kwart voor 5.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d