'Bony van Vitesse naar West Ham United'

24 maart 2013 om 00:35 door © 2013 ANP
'Bony van Vitesse naar West Ham United'

ARNHEM (ANP) - Wilfried Bony verruilt Vitesse komende zomer waarschijnlijk voor West Ham United. Volgens Voetbal International hopen beide clubs komende week de transfer af te ronden. De Engelse club uit de Premier League zou zo'n 13,5 miljoen euro betalen voor de 24-jarige spits uit Ivoorkust, zo meldt VI zaterdag op de website.

Bony voert met 26 treffers de topscorerslijst van de eredivisie aan. Vooral dankzij de doelpunten van de Ivoriaan doet Vitesse dit seizoen mee om de landstitel. Bony heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag een stap hogerop wil. De trefzekere spits hoopte in de winterse transferperiode al te vertrekken bij Vitesse, maar dat ging niet door.

De spits was zaterdag trefzeker voor Ivoorkust in het WK-kwalificatieduel met Gambia (3-0).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d