Abidal speelt mee in oefenduel

19 maart 2013 om 18:30 door © 2013 ANP
Abidal speelt mee in oefenduel

BARCELONA (ANP) - Eric Abidal heeft voor het eerst na zijn levertransplantatie weer een wedstrijd gespeeld. De Franse international van FC Barcelona deed dinsdag 65 minuten mee in een oefenwedstrijd van het B-team tegen FC Istres (0-0). Volgens teamarts Ricard Pruna deed de 33-jarige vleugelverdediger niet onder voor zijn ploeggenoten. ,,Het zal niet lang meer duren voordat hij terug is in de selectie.''

Abidal kreeg in april vorig jaar een nieuwe lever, nadat in 2011 in zijn eigen orgaan een kwaadaardige tumor was gevonden. Die werd weggehaald. Na een aanvankelijk spoedig herstel, kwam toch een terugval. Een nieuwe operatie bleek nodig, waarbij een deel van de lever van een neef werd geïmplanteerd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d