Aanklager wil Mertens 2 duels schorsen

19 maart 2013 om 17:20 door © 2013 ANP
Aanklager wil Mertens 2 duels schorsen

ZEIST (ANP) - In de beslissende fase van de competitie dreigt PSV aanvaller Dries Mertens een paar duels te moeten missen. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft na een vooronderzoek de Belgische international dinsdag een schikkingsvoorstel gestuurd van drie duels schorsing waarvan één voorwaardelijk.

Mertens deelde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0) een tik uit op het hoofd van tegenstander Rodney Sneijder. Het incident ontging de arbitrage in Eindhoven. Mede op basis van de tv-beelden ging de aanklager alsnog over tot actie.

Volgens de aanklager heeft Mertens zich schuldig gemaakt aan een ,,gewelddadige handeling tegen een opponent, door met de arm op buitensporige wijze richting het hoofd van de tegenspeler te gaan en deze daarbij te raken''.

Reactie

Mertens heeft tot woensdagmiddag 12.00 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren. Indien hij niet akkoord gaat, volgt een mondelinge behandeling bij de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist.

PSV speelt de komende weken tegen Roda JC (31 maart) en Willem II (6 april). Op 14 april volgt de topper thuis tegen Ajax.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d