Nederlands Elftal presenteert nieuw uitshirt

4 februari 2013 om 09:47 door Dave van Aken / ANP
Nederlands Elftal presenteert nieuw uitshirt

Oranje heeft vandaag een nieuw tenue gepresenteerd. Het Nederlands elftal zal in aanloop van het WK van 2014 spelen in een wit shirt met rode en blauwe vlakken.

De internationals Kevin Strootman, Adam Maher en Ricardo van Rhijn presenteerden maandag in het Rijksmuseum, onder toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal, het nieuwe uittenue. Deze vervangt het zwarte tricot waar Oranje afgelopen jaar in voetbalde.

"Een mooi en strak tenue waar we trots op mogen zijn'', zei Van Gaal. "Op dit moment is voor ons de eerste prioriteit om ons te kwalificeren voor het grote toernooi in Brazilië. Als je kijkt naar de Nederlandse talenten die we hier hebben rondlopen, ben ik er van overtuigd dat we dit halen.''

Het witte shirt heeft op de borst een rood vlak en onderaan bij de zoom een blauw vlak. De broek en sokken zijn eveneens wit. Kledingsponsor Nike heeft bij de productie opnieuw gebruik gemaakt van gerecyclede plastic flessen, voor ieder tenue 13 stuks. Het 'thuistenue' van het Nederlands elftal is volledig oranje.

Het witte shirt vervangt het zwarte tricot, waarmee het Nederlands elftal tijdens het laatste EK teleurstelde. Het nieuwe tenue herinnert een beetje aan de kleding die de nationale ploeg in 1905 droeg. Daarvoor bestond er geen nationaal tenue en voetbalden de internationals aanvankelijk in verschillende shirts van hun club in het Nederlands elftal. Omdat dit nogal onoverzichtelijk was, droegen ze vervolgens tot 1905 het shirt van de lokale ploeg waar ze speelden. Dus acteerde Oranje in Haarlem, dan stelde de koninklijke HFC shirts beschikbaar.

De ploeg van Van Gaal speelt woensdag in de Amsterdam ArenA tijdens de oefeninterland tegen Italië voor het eerst in het nieuwste tricot. Nike wilde niet zeggen hoe lang dit witte tenue gebruikt gaat worden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d