Zwaargewonde bij brand in pits Williams F1

13 mei 2012 om 21:01 door Novum/AP
Zwaargewonde bij brand in pits Williams F1

Bij een brand in de pitbox van het Formule 1-team van Williams is een zwaargewonde gevallen. Het slachtoffer werd met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis in Barcelona gevlogen. Vijftien anderen raakten gewond, veelal door het inademen van rook. Vijf van hen zijn naar een lokaal ziekenhuis vervoerd, tien anderen werden op het Circuit de Catalunya behandeld.

De brand ontstond toen het Britse team de zege van Pastor Maldonado in de Spaanse grand prix aan het vieren was. Teambaas Frank Williams gaf op dat moment een speech ter ere van de eerste zege van het team sinds 2004. De verlamde teambaas werd door teamleden de pitbox uitgebracht. Maldonado droeg zijn neef Manuel, wiens been in het gips zat, weg van het vuur.

Williams bevestigt dat een van hun teamleden de zwaargewonde is. Ook drie andere leden van het Britse team zijn onder de gewonden. Het team van Caterham F1 had vier teamleden die gewond raakten bij de brand.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d