Sharapova prolongeert titel in Rome

20 mei 2012 om 19:25 door Novum
Sharapova prolongeert titel in Rome

Maria Sharapova heeft voor het tweede jaar op rij het masterstoernooi van Rome op haar naam geschreven. De 25-jarige Russin was zondag in de finale in drie sets te sterk voor de Chinese Na Li: 4-6, 6-4, 7-6 (5). Ze boekte daarmee de 26ste toernooizege uit haar carrière en de tweede van dit jaar. Eind april zegevierde ze in Stuttgart.

Sharapova, de mondiale nummer twee, won zes van de tien eerdere ontmoetingen met de zeven plaatsen lager genoteerde Li. In het elfde treffen kende ze een valse start, getuige het verlies van de eerste set. In het tweede stelde Sharapova orde op zaken, waarna ze in de beslissende set via een tiebreak aan het langste eind trok.

De partij in de Italiaanse hoofdstad werd enkele uren onderbroken door regen. De mannenfinale begint hierdoor ook later dan gepland. Rafael Nadal en Novak Djokovic nemen het later op de zondag tegen elkaar op in de eindstrijd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d