Russische ijshockeyers veroveren wereldtitel

20 mei 2012 om 22:20 door Novum
Russische ijshockeyers veroveren wereldtitel

Rusland heeft zondag in Helsinki het WK ijshockey gewonnen. In de finale werd Slowakije overtuigend met 6-2 verslagen. Voor de Russen is het de 26ste wereldtitel in de historie en de eerste sinds 2009. De Slowaken, in 2002 de besten, namen in de eerste minuut nog wel de leiding, maar kwamen er daarna niet meer aan te pas.

Voor de Russen maakte Alexander Syomin na tien minuten gelijk, waarna Alexander Perezhogin, Alexei Tereshenko, opnieuw Syomin en Pavel Datsyuk de score opvoerden. Na de 5-2 van Slowakije zorgde Yevgeni Malkin voor het slotakkoord.

De strijd om het brons werd gewonnen door Tsjechië. Titelverdediger Finland dolf voor eigen publiek nipt het onderspit: 2-3.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d