Rotterdamse fans vieren massaal kampioenschap Turkse Galatasaray

14 mei 2012 om 09:18 door Jelle van de Kamp
Rotterdamse fans vieren massaal kampioenschap Turkse Galatasaray

“Man, wat ben ik blij! Kijk nou toch wat een mensen. Als het niet zo koud was, dan was ik zeker hier het water ingesprongen!” De jonge Onur wijst over zijn schouder naar de Rotterdamse Hofpleinvijver. Om hen heen springen en schreeuwen honderden Turkse supporters. Zij vierden zaterdag dat Galatasaray landskampioen is geworden. De club speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen rivaal Fenerbahce, voldoende voor de titel. Omdat er niet werd gescoord behield Galatasaray uiteindelijk een punt voorsprong op zijn grootste concurrent. “We zijn hier meteen heen gekomen”, gilt een man met een grote vlag om zijn schouders. “Het is een mooie traditie na een gewonnen wedstrijd, van elke club of land. Iedereen wil gewoon een overwinning vieren.” Hij wordt onderbroken wanneer de groep zich in beweging zet en de trappen van het stadhuis aan de Coolsingel bezet. Een agent kijkt glimlachend naar het tafereel. “Ach, zolang de boel heel blijft, laten we dit toe. Geloof me; dat is echt het beste.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 
 

d