Roddick en Melzer meteen onderuit op Roland Garros

27 mei 2012 om 22:05 door Novum
Roddick en Melzer meteen onderuit op Roland Garros

Andy Roddick heeft de eerste ronde van Roland Garros niet overleefd. De 29-jarige Amerikaan (26) ging in vier sets onderuit tegen de thuisspelende Fransman Nicolas Mahut: 3-6, 3-6, 6-4, 2-6. Mahuts volgende tegenstander komt voort uit het treffen tussen de Canadees Frank Dancevic en de Slowaak Martin Klizan.

Met Jürgen Melzer (30) sneuvelde er nog een geplaatste speler. De halvefinalist van 2010 verspeelde een voorsprong van twee sets tegen de Duitser Michael Berrer: 7-6 (5), 6-4, 2-6, 2-6, 3-6. Berrer mag zich nu opmaken voor een duel met de Fransman Nicolas Devilder, die Filip Krajinovic uit Servië slechts vier games gunde.

Jo-Wilfried Tsonga maakte geen fout. De Franse publiekslieveling verloor de eerste set tegen de Russische qualifier Andrey Kuznetsov maar won uiteindelijk in vier sets: 1-6, 6-3, 6-2, 6-4. Tsonga (5) treft nu Cedrik-Marcel Stebe. De Duitser profiteerde van een opgave van de Braziliaan Joao Souza in de tweede set.

Ook Juan Martin del Potro had in zijn eerste wedstrijd vier sets nodig. De Spanjaard Albert Montanes moest er met 6-2, 6-7 (5), 6-2, 6-1 aan geloven. Del Potro speelt in de tweede ronde tegen Edouard Roger-Vasselin uit Frankrijk, die in vijf sets Vasek Pospisil versloeg.

Stanislas Wawrinka (18) moest diep gaan tegen Flavio Cipolla. Hij verspeelde een 2-0 voorsprong in sets, maar won wel: 6-3, 6-3, 4-6, 3-6, 6-2. Pablo Andujar mag het door een zege in vijf sets op de Roemeen Victor Hanescu in de tweede ronde opnemen tegen Wawrinka.

Fernando Verdasco ging in straight sets door. De Spaanse nummer veertien van de plaatsingslijst won eenvoudig met 6-3, 6-2, 7-6 (4) van de Belg Steve Darcis. Verdasco treft nu Gilles Müller, de bedwinger van Igor Sijsling.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d