Nadal verslaat Djokovic in finale Rome

21 mei 2012 om 15:45 door Novum
Nadal verslaat Djokovic in finale Rome

Rafael Nadal heeft het masterstoernooi in Rome gewonnen. De 25-jarige Spanjaard versloeg de Serviër Novak Djokovic in twee sets: 7-5, 6-3. Hij behaalde daarmee de 49e toernooizege in zijn carrière en zijn 34e op gravel. Eerder dit jaar zegevierde hij in Barcelona en Monte Carlo.

De tennissers gingen in de eerste set lange tijd gelijk met elkaar op. Nadat ze elkaar beiden een keer hadden gebroken, kon de 24-jarige Djokovic zijn servicebeurt bij een stand van 5-5 niet behouden. Nadal serveerde de set daarna simpel uit.

De Spanjaard brak de Serviër onmiddellijk in de tweede set. Djokovic kreeg daarna enkele goede kansen om de stand gelijk te trekken, maar benutte zijn breakkansen niet. Bij een stand van 5-3 brak Nadal nog een keer door de service van de Serviër. Door de overwinning stijgt hij ten koste van Roger Federer, die in de halve finale door Djokovic werd uitgeschakeld, van de derde naar de tweede plaats op de wereldranglijst.

Nadal zette Djokovic, nummer een van de wereld, eerder dit jaar in Monte Carlo ook aan de kant. De Spanjaard heeft nu achttien van de 32 onderlinge wedstrijden gewonnen. De finale stond aanvankelijk voor zondag op de planning, maar moest door hevige regenval worden uitgesteld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d