Irving onbetwist talent van het jaar in NBA

15 mei 2012 om 17:20 door Novum/AP
Irving onbetwist talent van het jaar in NBA

Kyrie Irving is dinsdag gekozen tot talent van het jaar in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De guard van Cleveland Cavaliers kreeg van de media 117 van de 120 stemmen. Ricky Rubio van Minnesota Timberwolves werd op zeer gepaste afstand tweede, voor Kenneth Faried van Denver Nuggets.

De 20-jarige Irving is pas de tweede speler van Cleveland Cavaliers die de prijs in ontvangst mag nemen. LeBron James ging hem voor in 2004. Ondanks de goede prestaties van Irving kwamen de Cavs niet verder dan de dertiende plaats in de Eastern Conference.

Irving maakte vooral indruk op de Amerikaanse pers met zijn dribbels en teamspel. Hij was met 18,5 punt per wedstrijd bovendien de 'rookie' met het hoogste gemiddelde.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d