Huntelaar grijpt topscorerskroon Bundesliga

5 mei 2012 om 17:35 door Novum
Huntelaar grijpt topscorerskroon Bundesliga

Klaas-Jan Huntelaar is topscorer geworden in de Bundesliga. De Achterhoeker scoorde zaterdag twee keer voor Schalke 04 tijdens de 3-2 zege bij Werder Bremen. Daardoor komt zijn seizoenstotaal op 29 treffers. Huntelaars concurrent Mario Gomez van Bayern München scoorde niet en blijft op 26 goals staan.

Bayern München deed wel het FC Köln van Lukas Podolski de das om. De Keulenaren verloren in eigen huis met 4-1 van Bayern, terwijl concurrent Hertha BSC wel won. In Berlijn zette die ploeg 1899 Hoffenheim met 3-1 aan de kant. De bezoekers speelden een helft met tien man. Ryan Babel kreeg na 41 minuten geel en een minuut later nog eens.

Köln begon de laatste speelronde op de zestiende plaats die recht geeft op een promotie/degradatieduel, maar na ruim een halfuur ging het mis. Thomas Müller opende de score voor de nummer twee en vlak na rust werd het zelfs 2-0 voor Bayern door een eigen doelpunt van Pedro Geromel.

Arjen Robben tekende vervolgens voor de 3-0 waarna Milivoje Novakovic iets terugdeed. In de slotfase scoorde Müller echter nogmaals. Na het laatste fluitsignaal bestormde de teleurgestelde harde kern van Köln het veld.

Hertha kwam al na een kwartier op 1-0 via Äniss Ben-Hatira. De Tunesiër scoorde diep in de tweede helft opnieuw. Hoffenheim bracht de spanning nog terug door een goal van Marvin Compper. Die kopte een vrije trap van invaller Edson Braafheid binnen. Raffael stelde de zege voor Hertha echter in blessuretijd veilig.

Kampioen Borussia Dortmund bracht het puntentotaal naar een record van 81 punten door met 4-0 te winnen van SC Freiburg. Jakub Blaszczykowski en Robert Lewandowski scoorden beiden twee maal.

Overige uitslagen Bundesliga zaterdag:

FC Nürnberg - Bayer Leverkusen 1-4

FC Augsburg - Hamburger SV 1-0

Hannover 96 - FC Kaiserslautern 2-1

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3-2

FSV Mainz - Borussia Mönchengladbach 0-3

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d