Geen Giro d'Italia voor Thomas Dekker

1 mei 2012 om 11:29 door Novum
Geen Giro d'Italia voor Thomas Dekker

Thomas Dekker kan zaterdag niet van start gaan in de Giro d'Italia. De renner van Garmin-Barracuda heeft te veel last van een knieblessure die hij heeft overgehouden aan een val in Luik-Bastenaken-Luik ruim een week geleden. Dekker zou in Italië zijn eerste grote ronde rijden na zijn dopingschorsing. Dekker hoopte dat de knie met rust zou genezen, maar het herstel verliep te langzaam. "Als ik nu van start zou gaan, is het risico groot dat ik na enkele dagen zal moeten opgeven", zegt hij op de site van zijn managementbureau. "Een grote ronde is te zwaar om er niet honderd procent fit aan te beginnen." Door het mislopen van de Giro moet Dekker noodgedwongen zijn programma aanpassen. "Ik ga dit jaar zeker nog een grote ronde rijden. Dit kan de Tour de France zijn of de Vuelta a España. Ik had graag de Giro gereden, maar ben blij dat ik direct nieuwe doelen heb kunnen stellen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d