Geblesseerde Monfils moet Roland Garros missen

24 mei 2012 om 19:35 door Novum
Geblesseerde Monfils moet Roland Garros missen

Gaël Monfils kan volgende week niet meedoen aan Roland Garros. De 25-jarige Fransman heeft zich afgemeld met een knieblessure, meldt de organisatie van het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Monfils moet de kwetsuur met rust laten genezen.

De afmelding van Monfils is een flinke tegenvaller voor de Fransen, die al bijna dertig jaar wachten op een winnaar uit eigen land. Yannick Noah was in 1983 de laatste. Monfils gold samen met Jo-Wilfried Tsonga en Gilles Simon als de hoop op Frans succes.

Monfils reikte in 2008 tot de halve finale in Parijs. Vorig jaar en in 2009 strandde hij een ronde eerder. Monfils is de mondiale nummer dertien.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d