Emanuelson en Maduro vallen af bij Oranje

15 mei 2012 om 19:55 door Novum
Emanuelson en Maduro vallen af bij Oranje

Urby Emanuelson en Hedwiges Maduro kunnen een streep zetten door het EK in Polen en Oekraïne. De middenvelders van AC Milan en Valencia zijn door bondscoach Bert van Marwijk niet opgenomen in de voorlopige selectie van 27 spelers. Ook zeven anderen gaan niet met het Nederlands elftal op trainingskamp naar Lausanne.

Georginio Wijnaldum (PSV), Ola John (FC Twente), Alexander Büttner (Vitesse), Stefan de Vrij (Feyenoord), Nick Viergever (AZ) en doelmannen Jasper Cillessen (Ajax) en Erwin Mulder (Feyenoord) zijn de andere afvallers, die het slechte nieuws dinsdag in Hoenderloo te horen kregen.

Van Marwijk moet uiteindelijk nog vier spelers laten afvallen. Hij maakt uiterlijk 29 mei zijn definitieve selectie bekend.

Het Nederlands elftal vertrekt donderdag naar Lausanne. Arjen Robben, Ibrahim Afellay en Stijn Schaars zijn er door verplichtingen bij hun club nog niet bij. Robben speelt zaterdag de finale van de Champions League, terwijl Afellay met Barcelona strijdt om de Spaanse beker. Schaars komt met Sporting in actie in de Portugese bekerfinale.

Tijdens het trainingskamp in Zwitserland oefent Oranje op 22 mei tegen Bayern München. Die wedstrijd wordt in de Allianz Arena gespeeld.

Het Nederlands elftal keert 26 mei terug naar Nederland, waar een vriendschappelijke wedstrijd tegen Bulgarije wacht. Ook tegen Slowakije (30 mei) en Noord-Ierland (2 juni) kunnen de spelers worden uitgezwaaid. Oranje reist 4 juni af naar Krakau.

De voorlopige selectie van 27 spelers:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (Swansea City) en Tim Krul (Newcastle United).

Verdediging: Gregory van der Wiel (Ajax), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Malaga), Ron Vlaar (Feyenoord), Wilfred Bouma (PSV), Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Mark van Bommel (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Kevin Strootman (PSV), Vurnon Anita (Ajax), Stijn Schaars (Sporting Portugal), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Wesley Sneijder (Internazionale), Ibrahim Afellay (Barcelona), Siem de Jong (Ajax), Adam Maher (AZ).

Aanval: Robin van Persie (Arsenal), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (FC Twente), Dirk Kuijt (Liverpool), Arjen Robben (Bayern München), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (sc Heerenveen).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d