Di Matteo hult zich in nevelen over toekomst

20 mei 2012 om 11:20 door Novum/AP
Di Matteo hult zich in nevelen over toekomst

Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van Roberto di Matteo ligt. De 41-jarige Italiaan, die als interim-coach van Chelsea fungeert, won zaterdag met de Londenaren voor het eerst in de clubgeschiedenis de Champions League. "Wat de toekomst me ook brengt, ik zal er gelukkig mee zijn. Ik zal de beslissing van de club respecteren."

Di Matteo had na afloop van de finale in de Allianz Arena, die Chelsea na strafschoppen won van Bayern München, een gesprekje met de Russische eigenaar Roman Abramovich. De succescoach wilde de inhoud van die conservatie niet prijsgeven. "Wat besproken is, maken we niet openbaar. Roman zag er erg gelukkig uit."

Verliezend coach Jupp Heynckes had een advies voor Abramovic in huis. "Als ik eigenaar was, zou ik hem een driejarig contract geven." Di Matteo werd begin maart aangesteld als interim-coach, na het ontslag van de Portugees André Villas-Boas. De voormalig assistent kreeg Chelsea wonderbaarlijk snel op de rit. Eerder legde de ploeg al beslag op de FA Cup.

Di Matteo had bij zijn aanstelling niet durven dromen van het huidige succes van Chelsea. "Niemand had dit kunnen voorspellen. Voetbal is als het leven, onvoorspelbaar en gek. Het is een geweldige prestatie." De coach prees 'de passie en het hart' van zijn spelers, nadat Bayern zeven minuten voor tijd via Thomas Müller op voorsprong was gekomen.

Even later maakte Didier Drogba gelijk. De Ivoriaan schoot later in de strafschoppenserie de winnende penalty binnen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d