Schalke zeker van Champions League na winst

28 april 2012 om 17:50 door Novum
Schalke zeker van Champions League na winst

Schalke 04 speelt komend seizoen in de voorronde van de Champions League. De ploeg uit Gelsenkirchen legde zaterdag middels een 4-0 zege op Hertha BSC beslag op de derde plaats in de Bundesliga. Klaas-Jan Huntelaar scoorde twee keer en gaf een assist op Lewis Holtby. Raul tekende in zijn laatste thuiswedstrijd voor Schalke voor de 3-0.

Kampioen Borussia Dortmund is op weg naar een puntenrecord na de 5-2 uitzege bij FC Kaiserslautern. Bayern München is al zeker van de tweede plaats. De finalist in de Champions League won thuis met 2-0 van VfB Stuttgart. Mario Gomez scoorde een keer, maar staat met zijn 26 treffers een goal achter op Huntelaar in de topscorerslijst.

Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen en Stuttgart vertegenwoordigen Duitsland volgend seizoen in de Europa League. Leverkusen won met 1-0 van nummer zeven Hannover 96 en zorgde er zo voor dat de ploeg uit Hannover geen kans meer maakt op Europees voetbal.

FC Augsburg speelde zich onderin veilig door met 0-0 gelijk te spelen tegen Gladbach. FC Köln verzuimde zich te verzekeren van de zestiende plaats en zo rechtstreekse degradatie te voorkomen. De Keulenaren verloren met 4-1 van SC Freiburg. Köln verdedigt in de laatste speelronde volgende week een voorsprong van twee punten op Hertha.

Overige uitslagen Bundesliga zaterdag:

VfL Wolfsburg - Werder Bremen 3-1

Hamburger SV - FSV Mainz 0-0

1899 Hoffenheim - FC Nürnberg 2-3

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d