Rosberg op pole, Vettel elfde

14 april 2012 om 09:40 door Novum
Rosberg op pole, Vettel elfde

Nico Rosberg heeft de pole position van de Grand Prix van China veroverd. De Duitser van Mercedes zette in Shanghai voor het eerst in zijn carrière de snelste tijd neer. Lewis Hamilton werd in zijn McLaren tweede, maar start door een eerdere straf vanaf de zevende positie. Michael Schumacher profiteert van die straf en staat naast zijn teamgenoot Rosberg op de eerste startrij. Sebastian Vettel start van de elfde plaats.

De tweede startrij wordt verrassend bezet door Kamui Kobayashi (Sauber) en oud-wereldkampioen Kimi Räikkönen (Lotus). Jenson Button (McLaren) en Mark Webber (Red Bull) staan op de startplaatsen vijf en zes.

Wereldkampioen Vettel kwam niet verder dan de elfde starttijd. De Duitser van Red Bull lukte het in het tweede deel van de kwalificatietraining niet om zich bij de beste tien te scharen en moest het laatste deel vanuit de pits aanschouwen. "Ik ben natuurlijk teleurgesteld", liet hij tegenover de BBC weten. "Het wordt moeilijker, maar niet onmogelijk om te winnen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d