Newcastle eert Robson met standbeeld

26 april 2012 om 13:11 door Novum/AP
Newcastle eert Robson met standbeeld

Newcastle United gaat de overleden Bobby Robson eren met een standbeeld. De Premier Leagueclub onthult volgende week een bronzen beeld bij het stadion St. James' Park. Robson was tussen 1999 en 2004 manager bij Newcastle. "Hij was een geweldige man en ambassadeur voor deze club en stad", zegt algemeen directeur Derek Llambias.

Het standbeeld van de voormalige speler en trainer wordt voor de wedstrijd tegen Manchester City op 6 mei voor het eerst getoond. Robsons weduwe, Elsie Robson, en familie zullen daarbij aanwezig zijn.

Robson stond tijdens zijn trainerscarrière onder meer aan het roer bij Engeland, PSV en Barcelona. Hij overleed drie jaar geleden op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d