Keisse blijft peloton nipt voor in Turkije

28 april 2012 om 16:05 door Novum
Keisse blijft peloton nipt voor in Turkije

Iljo Keisse heeft zaterdag de zevende etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Belg van Omega Pharma-Quickstep bleef het peloton, ondanks een valpartij in de slotkilometer, nipt voor na 124 kilometer. De Duitser Marcel Kittel van Argos-Shimano kwam als tweede over de streep in Izmir, voor de Italiaan Alessandro Petacchi.

Keisse maakte deel uit van een kopgroep van zeven, maar ging op zes kilometer van de streep alleen verder. De Belg leek stand te houden, tot hij een kleine kilometer voor de streep ten val kwam in een bocht. Met een uiterste krachtsinspanning hield hij de sprinters toch nog achter zich.

De Australische Raborenner Mark Renshaw kwam als vijfde over de streep. De Bulgaar Ivaïlo Grabovski gaat zondag ook in de laatste etappe van start in de leiderstrui.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d