Fränk Schleck rijdt Giro toch

28 april 2012 om 23:35 door Novum
Fränk Schleck rijdt Giro toch

Fränk Schleck gaat volgende week toch van start in de Giro. De Luxemburger wordt door zijn ploeg Radioshack-Nissan-Trek afgevaardigd als vervanger van Jakob Fuglsang. De Deen zou eigenlijk de Italiaanse ronde, die in zijn eigen land van start gaat, rijden, maar heeft een knieblessure die dat onmogelijk maakt.

De nieuwe kopman Schleck denkt dat de onverwachte situatie mogelijkheden biedt. "Eigenlijk was mijn seizoen er op gericht om in de Tour de France te pieken", vertelt de nummer drie van de laatste Ronde van Frankrijk. "Ik heb natuurlijk een andere voorbereiding gehad dan de andere klassementsrenners, maar mijn conditie is niet slecht en kan alleen maar beter worden de komende weken."

Ook ploegleider Johan Bruyneel probeert het positieve van de situatie in te zien. "Fränk is een geboren leider en iedere ploeg heeft een leider nodig. Bovendien heeft hij in de laatste weken een goede vorm laten zien, al bleven de resultaten door pech en omstandigheden uit."

De Belg vergelijkt de situatie met 2008 toen zijn ploeg Astana op het laatste moment mee mocht doen aan de Giro. "Uiteindelijk wonnen we de roze trui."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d