Duitsland mist Bayern-spelers in eerste oefenduel

28 april 2012 om 13:25 door Novum
Duitsland mist Bayern-spelers in eerste oefenduel

De Duitse bondscoach Joachim Löw doet 26 mei in een oefenduel met Zwitserland nog geen beroep op de internationals van Bayern München. De Beierse club staat een week eerder in de finale van de Champions League tegenover Chelsea. Duitsland treft komende zomer op het EK in Polen en Oekraïne onder meer Nederland in de groepsfase.

Sterkhouders als Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger en Mario Gomez sluiten pas een dag voor het duel met de Zwitsers aan bij de selectie van Duitsland. "Ik kan van de spelers niet verwachten dat ze direct weer inzetbaar zijn", zegt Löw zaterdag in de Süddeutsche Zeitung. "Ze hebben recht op rust."

Ook Manuel Neuer, Thomas Müller, Holger Badstuber, Toni Kroos en Jerome Boateng krijgen waarschijnlijk een invitatie van Löw. Hun is slechts één testwedstrijd gegund voor aanvang van het EK, dat 8 juni begint. Op 31 mei speelt Duitsland nog tegen Israël.

Duitsland en Nederland treffen ook Portugal en Denemarken in poule B.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d