Dubbelslag voor Raborenner Sanchez in Romandië

28 april 2012 om 18:15 door Novum
Dubbelslag voor Raborenner Sanchez in Romandië

Luis Leon Sanchez heeft zaterdag zijn tweede ritzege in de Ronde van Romandië behaald. De Spanjaard van Rabobank nam door de bonificatieseconden en passant de leiderstrui over van de Brit Bradley Wiggins. Rinaldo Nocentini eindigde als tweede na een rit tussen Bulle en Sion over 184 kilometer, voor Branislau Samoilau.

De renners moesten tijdens de vierde etappe drie bergen van de eerste categorie bedwingen. Op de laatste klim verloor Sanchez de aansluiting met de voorste groep, maar mede dankzij het werk van ploeggenoten Stef Clement en Wilco Kelderman vond hij in de afdaling weer de aansluiting.

Sanchez toonde zich op de heuvelachtige aankomst vervolgens de sterkste. Bauke Mollema maakte ook deel uit van de groep met favorieten. Sanchez verdedigt zondag tijdens de afsluitende klimtijdrit over 16,5 kilometer een voorsprong van negen seconden op Wiggins.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d