De Graafschap pakt punt bij Groningen

27 april 2012 om 22:02 door Novum
De Graafschap pakt punt bij Groningen

FC Groningen is er in de Eredivisie weer niet in geslaagd een thuiszege te boeken. De Groningers, die in de Euroborg voor het laatst op 19 februari wonnen, bleven vrijdag steken op 1-1 tegen De Graafschap. Matias Jones (Groningen) en Anco Jansen (De Graafschap) scoorden beiden hun eerste doelpunt voor hun club. Groningen blijft door de remise dertiende. De Graafschap liep een puntje uit op hekkensluiter Excelsior en heeft nu twee punten voorsprong.

Groningen was de eerste helft de betere ploeg en dat was met name het gevolg van een sterk optreden van Dusan Tadic. De naar FC Twente vertrekkende linksbuiten was bij alle gevaarlijke momenten betrokken. Na ruim een halfuur werd een fijne voorzet van Tadic eindelijk eens op waarde geschat door een teamgenoot. De Uruguayaan Jones tekende op knappe wijze voor zijn eerste treffer voor Groningen.

Zeven minuten voor rust werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Spits Michael de Leeuw weigerde slordig balverlies van Leandro Bacuna af te straffen en schoot naast.

Na de thee startte Groningen opnieuw sterk. De noorderlingen lieten echter na de wedstrijd te beslissen. Spits David Texeira vond tweemaal doelman Yves De Winter op zijn weg, terwijl Jones in kansrijke positie te lang treuzelde. De rekening daarvoor kreeg Groningen halverwege de tweede helft gepresenteerd.

Invaller Jansen kreeg de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en schoot meedogenloos in de linkerbovenhoek. De tegentreffer kwam als een mokerslag aan bij FC Groningen, waar doelman Luciano zijn honderdste competitiewedstrijd speelde. Het ontbrak De Graafschap echter aan vernuft en kwaliteit om de aangeslagen opponent nog meer schade toe te brengen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d