Argos-Shimano derde Nederlandse ploeg in Tour

6 april 2012 om 17:10 door Novum
Argos-Shimano derde Nederlandse ploeg in Tour

Argos-Shimano doet dit jaar net als Rabobank en Vacansoleil mee aan de Tour de France. De derde Nederlandse formatie kreeg een wildcard, maakt de ploeg vrijdag bekend. Argos-Shimano is een Procontinental-formatie en was daarom van een wildcard afhankelijk. Rabobank en Vacansoleil waren als Worldtour-ploegen al zeker van deelname.

Argos-Shimano is de nieuwe naam van Skil-Shimano. De nieuwe hoofdsponsor werd vorige week vrijdag bekendgemaakt. De eerste maanden van het seizoen reed de ploeg onder de tijdelijke naam Project 1t4i.

De organisatie koos ervoor de andere drie wildcards aan Franse ploegen te geven. Europcar, de ploeg van de Franse wielerheld Thomas Voeckler, verschijnt net als Saur-Sojasun en Cofidis ook aan de start in Luik op 30 juni.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d