UEFA wijst protest Schalke tegen rode kaart af

13 maart 2012 om 17:50 door Novum/AP
UEFA wijst protest Schalke tegen rode kaart af

Joel Matip heeft bot gevangen bij de UEFA. De verdediger van Schalke 04 had protest aangetekend tegen de rode kaart die hij vorige week in de Europa League kreeg tegen FC Twente. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond oordeelde echter dat de Schotse scheidsrechter Craig Thomson de juiste beslissing nam. Schalke kan nog wel in beroep gaan, maar Matip mist donderdag de return in Gelsenkirchen.

Matip werd van het veld gestuurd omdat hij volgens Thomson de doorgebroken Luuk de Jong uit balans had gebracht. Op televisiebeelden was echter geen contact te ontwaren. Hoewel de vermeende overtreding buiten het strafschopgebied was begaan, kende Thomson Twente toch een penalty toe. De Jong benutte die en scoorde de enige treffer van het duel.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d