Start met Cocu belooft wel wat

16 maart 2012 om 09:30 door Jeroen Haverkort
Start met Cocu belooft wel wat

De ‘nieuwe’ start van PSV tegen Valencia was veelbelovend. De Eindhovenaren speelden weliswaar met 1-1 gelijk en zijn daardoor uitgeschakeld in de Europa League, maar de ploeg bleek gisteren eindelijk weer eens over een ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ te beschikken.

Het hoofddoel van de nieuwe hoofdcoach Phillip Cocu was om “meer stabiliteit in het team brengen”. Verder gaf Cocu aan dat hij “in de kleine dingen veranderingen zal aanbrengen”. Cocu startte dan ook met dezelfde basiself als tijdens de laatste wedstrijd van Fred Rutten in Breda, maar bracht wel een nuance aan door de posities van Labyad en Wijnaldum om te wisselen. Labyad werd de rechtshalf en Wijnaldum rechtsbuiten. “Dat was wel een verrassing”, moest Wijnaldum bekennen. “Maar het team had mij nodig op die plek en dan doe je dat.”

Hoewel Cocu na de wedstrijd aangaf tevreden te zijn hoe Wijnaldum zijn taak vervulde, hoopt de speler dat de wisseling eenmalig was. “Het liefst speel ik op ‘tien’ en anders rechtshalf. Maar de trainer is de baas en hij vond dat ik als rechtsbuiten vrijer kon spelen. Dat klopt, maar je bent er ook aan gebonden. Je bent meer afhankelijk van je teamgenoten. Ik vind mezelf geen rechtsbuiten, maar dit is niet het moment om daarover in discussie te gaan. Het gaat er nu om dat we ons zelfvertrouwen herwinnen en dat is gelukt.”

Wat dat betreft was het duel tegen Valencia dan ook welkom, aangezien er van de buitenkant minder druk op lag ten opzichte van de duels tegen Twente, NAC en de eerdere wedstrijd in Mestalla.

PSV was vrij in het hoofd en creëerde een paar goede kansen. De grootste was in de 25e minuut toen Toivonen op doel kopte, maar Alves knap redde. Toen vlak voor rust Alba leek te scoren met een lobje, maar Tyton katachtig redde, groeide de hoop in Eindhoven. De bedoeling was om in de tweede helft snel te scoren, maar uitgerekend Valencia deed dit via een gelukkige goal van Rami. Waar PSV in de vorige duels snel het hoofd liet hangen, toonde het nu veerkracht. De beloning kwam in de 64e minuut door een goal van Toivonen. Niet genoeg om verder te gaan in Europa, wel voldoende om het duel van komende zondag tegen Heerenveen met vertrouwen tegemoet te zien.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d