Schalke geeft voorsprong weg tegen Bilbao

29 maart 2012 om 23:05 door Novum
Schalke geeft voorsprong weg tegen Bilbao

Schalke 04 heeft donderdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Athletic Bilbao: 4-2. De Duitse club kwam dankzij twee treffers van Raul op 2-1, maar liet Athletic de wedstrijd overnemen. Sporting Portugal won in Lissabon met 2-1 van Metalist Charkiv. Atletico Madrid was in het Vicente Calderon met 2-1 Hannover 96 de baas.

Schalke kwam na twintig minuten op achterstand door Fernando Llorente, maar vrijwel direct sloegen de Duitsers terug via Raul. De geslepen Spanjaard nam ook de 2-1 voor zijn rekening met een prachtig schot en Schalke leek op rozen te zitten. Klaas Jan Huntelaar leek de 3-1 te maken, maar stond buitenspel en raakte later ook nog de paal.

Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Athletic, dat in de vorige ronde een onoverkomelijke horde bleek voor Manchester United, counterde er lustig op los en Llorente maakte de 2-2. Na de gelijkmaker zette Schalke nog meer in op de winst en liep zo in het Spaanse mes. Oscar de Marcos en Iker Muniain scoorden in de slotfase nog.

Atletico Madrid kwam tegen Hannover al snel op voorsprong. Radamel Falcao was eerder dan de doelman bij de bal en kopte simpel binnen. Tegen de verhouding in kwamen de Duitsers via Mame Diouf op gelijke hoogte, maar vlak voor tijd kreeg de thuisploeg alsnog waar het recht op had. Eduardo Salvio maakte met nog een minuut op de klok de winnende treffer.

Het Sporting van Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel leek op weg naar een ruime zege op Metalist. De Oekraïners hielden ruim een helft de nul, maar toen was het Marat Izmailov die toesloeg namens de Portugezen. Na ruim een uur voegde Emiliano Insua daar uit een vrije trap een tweede goal aan toe.

Metalist drong vervolgens aan, maar kreeg de bal maar niet in het net. Pas in de blessuretijd hadden de bezoekers geluk. Uit een strafschop viel de felbegeerde uitgoal alsnog. Cleiton Xavier kreeg de belangrijke treffer op zijn naam.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d