Proloog Parijs-Nice prooi voor Larsson

4 maart 2012 om 16:15 door Novum
Proloog Parijs-Nice prooi voor Larsson

De Zweed Gustav Larsson is de eerste geletruidrager in Parijs-Nice. De renner van Vacansoleil raffelde de 9,4 kilometer lange proloog in de rit naar de zon af in 11.19 minuten. Bradley Wiggins (Team Sky) was een tel trager, terwijl Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) drie seconden toegaf. Larssons ploegmaat Lieuwe Westra werd op twintig tellen de beste Nederlander.

Titelverdediger Tony Martin viel tegen in de proloog van Dampierre-en-Yvelines naar Saint-rémy-lès-Chevreuse in de buitenwijken van Parijs. De Duitser van Omega Pharma gaf 25 tellen toe op Larsson en werd slechts 28e.

Parijs-Nice duurt nog tot en met volgende week zondag. Maandag staat de eerste etappe van Mantes-la-Jolie naar Orléans op het programma. Die rit is 185,5 kilometer lang. Zondag wordt de rittenkoers afgesloten met een klimtijdrit van Nice naar de Col d'Èze.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d