Milan houdt Barcelona op gelijkspel

28 maart 2012 om 22:45 door Novum
Milan houdt Barcelona op gelijkspel

AC Milan en FC Barcelona zijn de dubbele confrontatie in de kwartfinale van de Champions League begonnen met een gelijkspel. In San Siro hielden de drievoudig winnaars van het kampioenenbal elkaar op 0-0. Bij AC Milan speelde Clarence Seedorf de hele wedstrijd mee. Urby Emanuelson viel na ruim een uur spelen in.

Milan was vooral gevaarlijk in de eerste twintig minuten. Robinho schoot van dichtbij hoog over, Zlatan Ibrahimovic stuitte na een goede voorzet van Seedorf op doelman Victor Valdes. Barcelona nam snel daarna het heft in handen en creëerde een aantal goede kansen. De beste daarvan was voor Xavi, die na een schitterende combinatie te zwak inschoot.

In de tweede helft slaagde Milan erin de tegenstander verder bij het doel weg te houden, wat de amusementswaarde niet ten goede kwam. Pas in de slotfase liet Lionel Messi nog een paar keer zijn klasse zien. De Argentijnse sterspeler werd echter eerst van scoren afgehouden door Massimo Ambrosini en vond een tweede keer doelman Christian Abbiati op zijn weg.

De return in Spanje wordt volgende week dinsdag gespeeld. Eerder dit seizoen wist Milan in de groepsfase in Camp Nou een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d