AZ loot Valencia in kwartfinale Europa League

16 maart 2012 om 14:00 door Novum

AZ moet het in de kwartfinale van de Europa League opnemen tegen Valencia. De koploper van de Eredivisie speelt op 29 maart eerst thuis, de return in Spanje volgt een week later. Valencia schakelde in de vorige ronde PSV uit. AZ bereikte donderdag de laatste acht ten koste van Udinese.

Als AZ de kwartfinale overleeft, is de winnaar van Atletico Madrid-Hannover de tegenstander in de halve finale. In dat geval speelt AZ op 19 april eerst uit en een week later voor eigen publiek.

De drie Spaanse deelnemers ontlopen elkaar allemaal in de kwartfinale. Athletic Bilbao speelt tegen Schalke 04, dat donderdagavond FC Twente de voet dwars zette. De winnaar van die partij speelt in de halve eindstrijd tegen het Sporting Portugal van Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel of Metalist Kharkiv uit Oekraïne.

De finale van de Europa League wordt op 9 mei in Boekarest gespeeld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d