Apoel stunt met kwartfinaleplaats in CL

7 maart 2012 om 23:35 door Novum
Apoel stunt met kwartfinaleplaats in CL

Apoel Nicosia heeft in de achtste finale van de Champions League voor een daverende verrassing gezorgd. De club uit Cyprus, die pas na het spelen van drie voorrondes tot het hoofdtoernooi werd toegelaten, schakelde woensdag Olympique Lyon uit na het nemen van penalty's. Na de reguliere speeltijd stond het, net als drie weken geleden in Frankrijk, 1-0 voor de thuisploeg.

Nicosia had de in Lyon opgelopen schade al na negen minuten weggepoetst. De Braziliaan Gustavo Manduca schoot raak op aangeven van Konstantinos Charalambides, een van de twee Cyprioten in de basisopstelling. Lyon, dat in de groepsfase nog Ajax aftroefde, deelde via Ederson en Michel Bastos wat speldenprikjes uit, maar had verder niet al te veel in de melk te brokkelen.

De thuisploeg was vroeg in de tweede helft dicht bij 2-0 toen de Franse verdediger Aly Cissokho bijna in eigen doel kopte. Een verlenging bleek echter onafwendbaar en omdat beide ploegen daarin niet al te veel risico durfden te nemen, moesten penalty's uitkomst bieden.

In de strafschoppenreeks groeide Dionisios Chiotis uit tot de held van de avond. De Griekse keeper zag de penalty van Lisandro Lopez nog via zijn rug in het doel verdwijnen, maar keerde vervolgens wel de inzetten van Alexandre Lacazette en Bastos. De spelers van Apoel schoten allemaal raak en geven het Cypriotische voetbalsprookje daarmee een vervolg.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d