Zieke Greipel laat Ronde van Qatar schieten

2 februari 2012 om 15:41 door Novum
Zieke Greipel laat Ronde van Qatar schieten

André Greipel doet niet mee aan de Ronde van Qatar, die zondag begint. De Duitse sprinter van Lotto-Belisol kampt met griep. De Belgische wielerploeg heeft Jonas Van Genechten als vervanger aangewezen. Greipel maakte vorige maand met drie etappezeges nog grote indruk in de Tour Down Under.

Greipel nam woensdag nog wel deel aan de teampresentatie, maar klaagde later op de avond over maagklachten en koorts. Een medisch onderzoek bevestigde donderdag dat hij griep heeft. Daarop werd besloten Greipel terug te trekken.

"Anders zouden we misschien zijn seizoen in gevaar brengen", zegt teambaas Marc Sergeant tegen Cyclingnews. "De race is te zwaar voor een renner die niet honderd procent is." Sergeant hoopt dat Greipel wel op tijd is hersteld voor de Ronde van Oman, die 15 februari van start gaat.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d