Zenit wint thuis van Benfica in Champions League

15 februari 2012 om 20:30 door Novum
Zenit wint thuis van Benfica in Champions League

Zenit Sint-Petersburg heeft thuis een nipte zege op Benfica geboekt in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van trainer Luciano Spalletti was met 3-2 te sterk. Roman Shirikov had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege. De return is over drie weken in Lissabon.

Benfica kwam in de 20e minuut op voorsprong door een knappe goal van Maximiliano Pereira, die een voorzet in de verre hoek raak schoot. Daarna nam de thuisploeg de regie in handen, kwam op gelijke hoogte via Roman Shirokov, maar slaagde er aanvankelijk niet in om afstand te nemen.

Twintig minuten voor tijd werd het na een fraaie aanval dan toch 2-1. Sergei Semak tikte met een hakje binnen. Een derde treffer van Zenit hing in de lucht, maar het werd door een fout van keeper Yuriy Zhevnov gelijk. Oscar Cardozo leek zijn ploeg in de 87e minuut een punt te bezorgen.

Daar wenste Shirokov echter niet aan mee te werken. Hij maakte er een minuut later met zijn tweede treffer van de avond 3-2 van.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d