Witte peper en een beetje olijfolie voor Ajax

7 februari 2012 om 10:38 door Jeroen Haverkort
Witte peper en een beetje olijfolie voor Ajax

Vandaag weten we wie er de macht heeft bij Ajax. Na maandenlang moddergooien dient het hoger beroep tussen Johan Cruijff en het voetbalbedrijf, de NV Ajax. Duidelijk wordt of Louis van Gaal wel algemeen directeur mag worden en Martin Sturkenboom waarnemend directievoorzitter mag zijn.
Over voetbal gaat het bij Ajax al lang niet meer. “Het gaat om macht”, erkende Sturkenboom eerder al op de radio. De doorsnee voetbalfan is ondertussen al lang de weg kwijt: rvc’s, algemene ledenvergaderingen, aandeelhoudersvergaderingen al dan niet buitengewoon… Wie heeft er het voor het zeggen? En who cares?

Zelfs binnen Ajax weet men het niet. Een reactie op een ingrijpend wetsvoorstel van het Europarlement voor strengere Europese regelgeving over sport, die vooral op voetbalgebied ingrijpende onderdelen bevat, kon vorige week niet gegeven worden om de simpele reden dat niemand wist wie daarover ging. En degene die er misschien over gaat, is morgen misschien al weg. Dat soort werk dus.

De gewone Ajax-fan wil ondertussen dat het bij hun club gewoon weer om voetbal draait. In de Arena en op De Toekomst is de stemming tot onder het nulpunt gedaald. Helaas voor de fans is het figuurlijke vrieskou, want anders zou het middel simpel zijn. Om te voetballen in barre omstandigheden heb je namelijk alleen maar witte peper met een beetje olijfolie nodig.

Naast de berichtgeving over Ajax ging het de afgelopen dagen vooral over de winterse taferelen op de Nederlandse voetbalvelden en hoe de spelers zich wapenden tegen de kou. De masseurs van PSV en RKC hadden daar een bekwaam middeltje voor. De voeten van de spelers en de handen van de keepers werden ingewreven met witte peper. De masseur van RKC goot er zelfs nog een beetje olijfolie doorheen. Kijk, van dat soort berichten krijg je het alleen al warm. Het doet de doorsnee voetballiefhebber denken aan lang vervlogen tijden toen in de Eredivisie alleen voetbalclubs speelden en geen NV’s.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d