Simon Rolfes is klaar voor speciaal duel

14 februari 2012 om 09:26 door Uefa.com
Simon Rolfes is klaar voor speciaal duel

Bayer Leverkusen-middenvelder Simon Rolfes geeft toe dat FC Barcelona een niveau hoger staat dan alle andere teams in de Champions League, maar hoopt ook dat het thuisvoordeel zijn ploeg zal helpen om voor een verrassing te zorgen in de eerste achtste finale vanavond.

Wat was de eerste reactie in je team na het horen van jullie tegenstander na de loting?
We waren heel blij, geen twijfel mogelijk. Er is niets mooiers dan tegen Barcelona te mogen spelen, het is een fantastisch team dat het voetbal in de laatste jaren heeft gedomineerd. Als je naar de lange termijn kijkt, gaan ze de boeken in als een heel bijzonder team. Het is voor iedere speler van ons speciaal om het tegen hen op te nemen.

Op jouw positie kom je waarschijnlijk tegenover Xavi (Hernandez) en misschien Lionel Messi te staan. Kun je je voorbereiden op spelers van dat kaliber?
Zelfs spelers als hen, die tot de beste in de wereld behoren, hebben hun maniertjes. Met zulke spelers is het belangrijk om ze van te voren te analyseren, zodat je iets beter kunt inschatten wat ze zullen gaan doen.

Jullie speelden zelf voornamelijk heel goed in de thuiswedstrijden. Kan Barcelona op een hete ontvangst rekenen in Leverkusen?
Natuurlijk, de spanning is hier waanzinnig. Ik geloof ook dat de vraag naar kaartjes enorm is, waaraan je kan zien dat iedereen hier echt uitkijkt naar die wedstrijd. Ik voorspel dat de sfeer in het stadion fantastisch zal zijn en vanzelfsprekend zullen we daar gebruik van proberen te maken in de wedstrijd.

Voor veel analisten en ook de neutrale fans zijn jullie de outsiders die waarschijnlijk hun laatste twee wedstrijden in de Champions League spelen dit seizoen. Wat heb je die sceptici te zeggen?
Dat je in voetbal altijd situaties hebt die niet helemaal volgens plan verlopen. Natuurlijk is Barcelona de duidelijke favoriet. Ik zei al voor de loting dat ze eigenlijk in een ‘league of their own’ spelen en de andere teams in de Champions League.


Kijk naar de pre-match persconferentie op UEFA.com

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d