Schalke speelt gelijk door goal Huntelaar

16 februari 2012 om 21:40 door Novum
Schalke speelt gelijk door goal Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 in het eerste duel in de knock-outfase van de Europa League behoed voor een nederlaag. De ploeg van trainer Huub Stevens bleef bij Viktoria Plzen steken op 1-1. Huntelaar maakte een kwartier voor tijd gelijk, nadat Vladimir Darida de Tsjechen op voorsprong had gezet.

De Nederlandse coach Ricardo Moniz ging met RB Salzburg voor eigen publiek pijnlijk met 4-0 onderuit tegen Metallist Charkov. Jonathan Cristaldo was met twee treffers de grote man bij de Oekraïners, die in de groepsfase twee keer gelijkspeelden tegen AZ. David Mendes da Silva begon in de basis bij Salzburg.

Sporting Lissabon verschafte zich bij Legia Warschau een goede uitgangspositie. De Portugezen speelden met Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel in de basis met 2-2 gelijk. Daniel Carriço en André Santos scoorden voor Sporting.

Atletico Madrid was in Italië verrassend met 3-1 te sterk voor Lazio Roma. Miroslav Klose zette de Romeinen nog wel op voorsprong, maar via Adrian en Radamel Falcao trok Atletico, in 2010 winnaar van de Europa League, aan het langste eind.

Bekerhouder FC Porto verkeert op de rand van uitschakeling. De Portugese topclub verloor thuis met 2-1 van Manchester City. Silvestre Varela zette Porto nog wel op voorsprong, maar Alvaro Pereira maakte tien minuten na rust gelijk. Sergio Aguero nam zes minuten voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d