Manchester United toont veerkracht tegen Chelsea

5 februari 2012 om 19:10 door Novum
Manchester United toont veerkracht tegen Chelsea

Chelsea en Manchester United hebben zondag de punten gedeeld in de Premier League. Op Stamford Bridge eindigde de topper in 3-3. Chelsea gaf daarmee een 3-0 voorsprong uit handen. Door de remise verliest nummer twee United weer de aansluiting met koploper Manchester City dat nu twee punten meer heeft. Chelsea blijft vierde.

Chelsea kwam in eigen huis verrassend op voorsprong na iets meer dan een half uur. Jonny Evans scoorde toen een eigen doelpunt en de 1-0 werd ook de ruststand. Na de thee voerde Chelsea via Juan Mata en David Luiz de score verder op.

Uit een strafschop kwam United weer terug in de wedstrijd. Wayne Rooney tekende voor het buitenkansje. Even later ging de bal weer op de stip en weer was het Rooney die toesloeg. Zes minuten voor tijd kopte Javier Hernandez zelfs de gelijkmaker binnen waarna een spannende slotfase ontstond. De beste kansen waren daarin voor Chelsea, maar doelman David de Gea hield de Red Devils op de been.

Eerder zondag had Newcastle United een 2-1 zege geboekt op Aston Villa. Demba Ba zette de thuisploeg na een halfuur op voorsprong, maar Robbie Keane maakte op slag gelijk voor de bezoekers uit Birmingham. De van SC Freiburg overgenomen Papiss Cissé gaf in zijn eerste wedstrijd voor de Magpies echter met de winnende goal zijn visitekaartje af. Met nog achttien minuten op de klok schoot de Senegalees onhoudbaar in de kruising.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d