Del Potro klopt Berdych in halve finale

18 februari 2012 om 16:01 door Novum
Del Potro klopt Berdych in halve finale

Juan Martin del Potro heeft de finale van het ABN Amro World Tennis Tournament bereikt. De 23-jarige Argentijn rekende eenvoudig af met de Tsjech Tomas Berdych: 6-3, 6-1. De als derde geplaatste Del Potro, die de klus in een uur en vijftien minuten klaarde, neemt het zondag op tegen Roger Federer of Nikolay Davydenko.

Del Potro sloeg direct toe tegen de nummer twee van de plaatsingslijst. Hij hield Berdych, die geen moment in zijn spel kwam, ook daarna onder druk met harde slagen vanaf de baseline. Bij 5-3 was een nieuwe break voldoende voor de setwinst.

In het tweede bedrijf liep Del Potro vlot uit naar 5-0 voordat Berdych zijn opslag wist te behouden. Een game later maakte de Argentijn alsnog een eind aan de partij.

"Ik kom elke dag dichter bij mijn oude niveau," zei Del Potro, die in 2010 geblesseerd aan de kant stond, na afloop. "Maar er is nog een hoop werk te verzetten voor ik me in de strijd kan mengen om de eerste plaats op de wereldranglijst."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d