AZ door na kleine zege op Anderlecht

23 februari 2012 om 23:11 door Novum
AZ door na kleine zege op Anderlecht

AZ heeft zich donderdag geplaatst voor achtste finale van de Europa League. In Brussel werd Anderlecht met 1-0 aan de kant gezet. Maarten Martens nam de enige treffer voor zijn rekening. Vorige week won de ploeg van trainer Gertjan Verbeek met 1-0, waardoor op 8 en 15 maart een dubbele confrontatie met Udinese wacht.

AZ werd in Brussel vanaf het beginsignaal onder druk gezet en kwam al in de eerste vijf minuten een paar keer goed weg. Voor Anderlecht bracht Matias Suarez met een poging op de paal het meeste gevaar. Na de felle start van de thuisploeg kwam ook AZ iets beter in de wedstrijd, maar grote kansen bleven aanvankelijk uit.

Adam Maher kreeg kort voor rust namens de ploeg uit Alkmaar de beste mogelijkheid, maar hij schoot voorlangs. Even daarvoor moest Charlison Benschop zich met een blessure aan het bovenbeen laten vervangen door Jozy Altidore.

In de tweede helft sloeg AZ na tien minuten toe. Na een voorzet van Roy Beerens schoot Martens, die in de jeugd voor Anderlecht speelde, via een verdediger raak. Voor Anderlecht bleek drie keer scoren vervolgens een te grote opgave. In de slotfase kopte Dieumerci Mbokani nog wel op de lat.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d