UEFA ontkent beloften aan Turkije over EK 2020

20 januari 2012 om 17:30 door Novum/AP
UEFA ontkent beloften aan Turkije over EK 2020

(Novum/AP) - De UEFA weerspreekt geruchten dat het EK in 2020 aan Turkije is toegezegd door voorzitter Michel Platini. In Turkse media verschenen berichten waarin dat wordt beweerd. Platini zou tegen leden van de Turkse bond hebben gezegd dat ze zouden winnen als ze voor een vierde keer meeboden. De toernooien van 2008, 2012 en 2016 gingen aan Turkije voorbij.

"Het biedingsproces is nog niet begonnen en over de details voor dat proces, inclusief de data van deadlines, is nog geen beslissing genomen", stelt de UEFA in een verklaring. De Europese bond noemt de geruchten 'ongegrond'.

Twee jaar geleden was Turkije kwaad op Platini nadat het EK van 2016 naar Frankrijk was gegaan. Dat land won de stemming met 7-6 nadat Italië al eerder was uitgeschakeld. Platini had weliswaar geen stem, maar volgens de Turken had zijn voorkeur voor zijn moederland toch de doorslag gegeven.

De Turkse voetbalbond maakte ondertussen vrijdag bekend dat een nieuwe kandidatuur afhangt van de kansen van Istanbul op de Olympische Spelen. Als de grootste stad van het land op de shortlist komt, is de kans klein dat Turkije ook een gooi doet naar het EK.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d